Cauta

Afla cum poti fi inselat pe site-uri unde se vand telefoane

Xray Scanner - VIP

O metoda la moda printre infractiunile care au loc pe internet este inselaciunea cu telefoane de ultima generatie, oferite spre vanzare la “preturi avantajoase”.

Cum actioneaza autorii? In primul rand, pe diferite site-uri de profil, escrocii incep sa creeze sute de conturi fictive cu scopul de a obtine sume de bani vanzand telefoane mobile pe care nu le detin.

Spre exemplu, politistii au descoperit anunturi in care hotii vindeau pentru sume intre 1.000 si 2.000 lei, telefoane mobile marca Iphone5, Iphone4S, Samsung Galaxy S3, HTC OneX, pe care nici macar nu le detineau in realitate

Plan de actiune bine pus la punct al escrocilor

Hotii sunt extrem de inventivi, ei actioneaza dupa mai multe scenarii, orice doar sa scoata cat mai multi bani de la victime.

Astfel, escrocii utilizau date de identificare false si creau acele conturi fictive in care precizau ca telefoanele se pot cumpara doar cu plata in avans.

Dupa ce erau contactati telefonic de catre persoanele interesate sa cumpere telefoanele, hotii le dadeau victimelor id-urilor lor reale de Yahoo Messenger pentru a discuta detaliile legate de modalitatea de plata.

Banii erau virati de catre clienti prin sistemul Western Union la diferite oficii postale din Bucuresti sau diferite banci. Platile in avans cuprind sume intre 200 si 500 lei.

Dupa ce le intra avansul in conturi, escrocii sunau din nou victimele si inventau un scenariu in care s-ar fi produs o eroare in sistemul de expediere al coletului cu presupusul telefon mobil cumparat.

Pentru a castiga increderea clientilor, escrocii puneau  alte persoane sa se dea drept reprezentati ai unor firme de curierat. Acestia transmiteau faptul ca au coletul, dar ca nu il pot preda fara confirmarea achitarii noii sume de bani. Intrucat coletul era cica expediat prin ramburs  clientul trebuia sa achite inca odata o suma de bani cuprinsa intre 200-1.000 de lei, altfel nu mai primeau coletul.

Pagubitii realizeau ca au fost victimele unor inselaciuni in momentul in care realizau ca nu mai ajung la ei coletele cu telefoanele cumparate, iar vanzatorii nu mai erau de gasit prin telefon sau pe internet.

Potrivit statisticilor, la nivel national, au fost identificate sute de persoane inselate in acest mod.

Contacteaza utilizatorul

Comentarii

Adauga comentariu

Cele mai noi anunturi

Mai mult